Windows 10 S Çıktı

Windows 10 S Çıktı

Microsoft tarafından mayıs ayı içerisinde duyurulan Windows 10 S artık indirilmek için hazır durumda. Microsoft tarafından eğitim odaklı olan Windows 10 S artık tüm kullanıcılar için hazır durumda. Windows 10 S Windows mağazada yer alan uygulamalarını çalıştırabilecek.

Peki Windows 10 S nasıl indirilir?

Surface Laptop, Windows 10 S kurulu olarak gelecek ilk cihaz olacakken, yine bu işletim sistemini kullanacak eğitim odaklı yeni birçok bilgisayarın da duyurusu yapıldı. İlk olarak yıllık yüksek bir meblağ ile kayıt olunabilen MSDN üzerinden sunulan Windows 10 S artık tüm kullanıcılara açılmış durumda.

Windows 10 S için Windows 10 Pro, Windows 10 Pro Education veya Windows 10 Enterprise sürümlerine sahip olunması gerekiyor. Maalesef Windows 10 Home kullanıcıları, Windows 10 S’ten faydalanamayacaklar. Windows 10 S sürümünü bilgisayarınızda bir kez etkinleştirdiğinizde, işletim sisteminin gelecekteki kurulumlarında da sorun yaşamayacaksınız.

Windows Mağaza üzerinden zaten lisansınız olduğu için Windows 10 Pro’ya dönmeniz de mümkün. Bu arada Microsoft özel sürücüler gerektiren bazı aygıtların Windows 10 S’te düzgün çalışamayabileceği konusunda da kullanıcıları uyarıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar