PlayStation 5 Ne Zaman Çıkacak?

PlayStation 5 Ne Zaman Çıkacak?

Haziran 2017 itibarıyla yapılan açıklamada, PS4 platformunun dünya çapında 60 milyondan fazla satıldığı bildirilmişti. Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox One tarafında ise henüz güncel bir açıklama yok. Sony, PS4 ve PS4 Pro’yu “tek bir ekosistem” olarak tanımlıyor ve destek veriyor. Aynı oyunlar iki platformda da var, ama PS4 Pro’nun teknik kapasitesi daha kuvvetli. Çünkü teknoloji çok çabuk ilerliyor ve son yıllarda giderek popülerleşen 4K içeriklere destek için PS4 Pro bir gereklilik halini almıştı.

Peki Sony, aynı yöntemi PlayStation 5 için de yapabilir mi? Yani önce PS5, daha sonra da daha güncel bir donanımla PlayStation 5 Pro gibi bir cihaz çıkabilir mi?

Sony’nin üst düzey yöneticilerinden Jim Ryan, bir süre önce EDGE dergisinin eylül sayısı için röportaj verdi ve o sayı yayınlanmadan önce röportajdan bazı bilgiler paylaşıldı. Ryan’a göre bu konuları konuşmak için henüz çok erken. Çünkü PS4 Pro çıkalı çok az bir süre oldu ve Microsoft’un sıradaki konsolu Xbox One X de daha satışa sunulmadı. Dolayısıyla bu cihazlar ve akabinde gelecek içeriklerle oyun severlerin nasıl tepkiler vereceği merak ediliyor. Haliyle bir sonraki nesil için şimdiden konuşmak doğru değil. Ayrıca, PlayStation Now platformuna yönelik çalışmalar da devam ediyor. Hala kapalı beta sürecinde olan bu platform, Sony’nin bulut oyun servisi olarak hizmet vermeyi hedefliyor.

Öte yandan Ryan, Sony’nin E3 2017’de güçlü bir sunum yaptığını ve tanıttığı oyunlarla birlikte PlayStation cephesinin 2018’de çok güçlü olacağını ekliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar