Bunu Yapanın İnterneti Yavaşlatılacak

Bunu Yapanın İnterneti Yavaşlatılacak

AKN ve AKK düzenlemelerinden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı cephesinden de bir açıklama gelmişti. Açıklamaya göre internetten korsan film ve dizi izleyenlerin, internet hızlarının yavaşlatılacak ve ağır cezalar verilecekti. Bugün bu konu hakkında geniş kapsamlı bir açıklama yapıldı.
Kanun taslağında; korsan film izleyenlerin internet hızlarının yavaşlatılması yerine, korsan yayın yapan ve bu korsan içerikleri sosyal medyada paylaşanların interneti yavaşlatılacak ibaresi yer alıyor.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik hazırlanan yasa taslağında cezaların nasıl uygulanacağı da yer alıyor.
Yasa taslağına göre izleyici değil direkt yayıncıya ceza uygulanacak. Yani internetten herhangi bir film izleme ve indirmenin cezai yaptırımı olmayacak. Torrent gibi paylaşım yapan yayıncılara cezai yaptırım uygulanacak. Bu ceza da 6 ay boyunca internet hızının yavaşlatılması olacak.

Eğer bu taslak yasalaşırsa önce iki defa uyar prensibi izlenecek. Yani korsan yayın yapanlar önce iki defa uyarılacak daha sonra cezai yaptırıma maruz kalacak.
Bir diğer kritik düzenleme ise yayıncı internet sitelerine erişimin engellemesine yönelik olacak. Bu düzenlemede ise uyar-kaldır prensibi izlenecek. Eğer korsan içerikleri yayınlayan site içerikleri kaldırmazsa sitesine erişim engeli uygulanacak. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yasa ile tüketicileri bilinçlendirmeyi hedefliyor. Emek harcanarak çekilen filmlerin karşılıksız olarak yasadışı yollar ile izlenmesi ve indirilmesinin önüne geçilecek. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar