İşte Akıllı Telefonlara Türk zırhı!

İşte Akıllı Telefonlara Türk zırhı!

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Özer tarafından geliştirilen çizilmez transparan camteknolojisi MagSpin, Türkiye’nin ilk erken aşama teknoloji fonu olan Diffusion Capital Partners’dan yatırım almayı başardı. MagSpin teknolojisinin, cep telefonundan saate ve diğer giyilebilir teknoloji ürünlerine dek geniş bir kullanım alanı bulunuyor.
Dr. Özgür Özer tarafından geliştirilen çizilmez transparan seramik cam teknolojisi MagSpin, sayesinde cep telefonlarının ekranlarında yaşanan çizilme sorunu ortadan kalkacak.
Akıllı telefon, saat ve diğer giyilebilir teknolojilerin ekranlarında, kamera lenslerinde, diğer sivil ve askeri uygulamalarda kullanılabilen MagSpin teknolojisi; kullanıcı hataları nedeniyle ortaya çıkan ekran çizilmesi, kırılması ve benzeri hasarları ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Şehir Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı sayesinde ürünü daha geniş uygulama alanlarında konumlandırmayı ve cep telefonu gibi ürünlerde dünya devi firmalara ekonomik anlamda rakip olmasını sağlayacak doğru iş modelini kurmayı başaran Dr. Özer’in geliştirdiği MagSpin teknolojisi, kısa süre içinde yatırımcı önüne çıkartılmaya hazır hale getirildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar