Akıllı Telefonların Geleceği Yanmaz Piller

Akıllı Telefonların Geleceği Yanmaz Piller

Teknoloji ilerledikçe, mobil cihazlar giderek daha güçlü ve yetenekli hale geliyor. Ancak güç arttıkça, daha yüksek kapasiteli pillere daha fazla ihtiyaç duyuluyor ve bu da ev sahibi cihazların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Ancak son yıllarda ki bu son birkaç yılda akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar hakkında şarj olurken patlayan veya daha kötüsü olduğu ve giderek artan rapor var. En önemlisi, geçen yıl Samsung Galaxy Note 7 nedeniyle küresel bir geri çağırmayla karşı karşıya kalmıştı. Bütün bu fiyaskoların parlak bir yanı varsa, büyük teknoloji şirketlerinin ve araştırmacılarının dikkat çektiği ve gelecekte bu tür sorunların önüne geçmek için çalıştıkları gerçeğidir.


Sorunu çözmek için, Stanford Üniversitesi'nden araştırmacılar ile Li-ion pil geliştirdik "termal tetiklenen alev geciktirici özelliklere sahip dokunmamış electrospun ayırıcı" , ya da meslekten olmayan şartlarını, fiili bir yangın söndürücü yerleşik bir pil.

Bu yöntemin ya da benzerinin seri üretilen Li-on pillerde başarıyla uygulanması biraz zaman alsa da, bilimsel araştırmacıların aşırı ısınan problemleri çözme yolları üzerinde sürekli olarak çalıştıklarını görmek ya da en azından sonuçlarla savaşmak için rahatlık veriyorlar Bununla ilgili. 

Yarı ilişkili bir notta, LG, önümüzdeki LG G6 pilinin, ısıyı pilden uzaklaştıracak bir bakır ısı boruları sistemi sayesinde aşırı ısınmayacağına söz verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar