Pokemon Go Oynayanlara İyi Haber

Pokemon Go Oynayanlara İyi Haber

Pokémon Go'nun fiziksel aktivitelere ne kadar etkisi olduğunu öğrenmek için yapılan araştırma için ABD'deki 32 bin Microsoft Band kullanıcısının verileri toplandı. Bu verilerden öğrenilene göre halen düzenli olarak aktif olan Pokémon Go oyuncuları, günde ortalama 1.500 adım daha fazla atmakta.

Araştırmacılara göre bu, Pokémon Go öncesine göre yüzde 25'lik bir artış ve bu durum da oyuncuların bu artışa yakın bir performansa devam etmeleri durumunda artan fiziksel aktivite sayesinde ölüm risklerinin yüzde 6 oranında azalabileceği anlamına gelmekte.


Daha da ilginç olan bulgu ise, Pokémon Go'nun her yaş, cinsiyet ve kilo grubundan insanın aktivite miktarını arttırmış olması. Bu kadar geniş bir kitleye hitap ediliyor olması sayesinde de uygulamanın uzun süreli kullanımı için bir yol bulunabilirse, toplum sağlığı ciddi bir şekilde geliştirilebilir gibi gözükmekte.

Çoğu fitness takip uygulaması, kullanıcıların dikkatini egzersiz ile sağlıklı kalmaya çekmeye kalırken, Pokémon Go, çok daha zarif ve eğlenceli bir yol ile insanları aktiviteye çekmenin yeni bir yöntemini sunuyor. Eğer Pokémon Go, oyuncu kitlesini korumayı başarabilirse, insanları hareket ettirerek, sağlık adına büyük bir başarı elde etmiş olacak...

Yorum Gönder

0 Yorumlar