Katlanabilir Telefon Geliyor

Katlanabilir Telefon Geliyor

Son zamanlarda giderek daha sık bir biçimde gündeme gelen Samsung'un katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair patentlere bir yenisi eklendi. Daha önceki patentlerde yer alan çizimler firmanın üzerinde durduğu teknoloji hakkında bize genel bir fikir veriyordu. Güney Kore'de yayınlanan bu yeni patent ise Samsung'un üretebileceği katlanabilir bir akıllı telefona ait bu denli detaylı ilk prototip görüntüsünü içermesiyle dikkat çekici.

Kısa bir süre önce yayınlanan bir önceki patentte ilgili katlanabilir modelin geliştirilme aşamasında ileri bir safhada olduğu anlaşılıyordu. Bu yeni görselin ise Samsung'un bir süredir üzerinde çalıştığı gerçek bir prototip olduğunu söyleyebiliriz. Yeni ortaya çıkan bu patentin aslında geçtiğimiz yılın Mayıs ayında dosyalandığını da ekleyelim.

Görselde yer alan cihazda iki menteşe, bir çıkartılabilir kamera lensi ve üç parçadan meydana gelen esnek bir ekran dikkat çekiyor.

Cihazın katlanma biçimine bağlı olarak ana ekran tuşunun ekranın altında ya da kamera lensinin yer aldığı soketin tarafında olabileceğini söyleyebiliriz. Eğer ikincisi gerçekleşirse cihazın ön panelinin tamamen tek bir büyük ekranla kaplı olacağı anlaşılıyor.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Samsung'un ilk katlanabilir akıllı telefonunu 2017'de kullanıma sunacağı bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar