Google'ın Korsanla Savaşı Bitmiyor

Google'ın Korsanla Savaşı Bitmiyor

Film ve televizyon stüdyolarının, basit bir internet araması ile ürünlerinin bulunmasını istemiyorlar. Bu yüzden, Google'a yapılan rekor bir istek ile, son 12 ay içerisindeki neredeyse 1 milyar "korsan" arama sonuçlarının kaldırılmasını talep ediyor.

Telif hakkı sahipleri, telif haklarını ihlal eden bağlantıların kaldırılmasını Google'dan isteyebiliyorlar. Görünene göre de telif hakkı sahipleri, 2016 yılı boyunca oldukça yoğun bir şekilde çalıştılar.

TorrentFreak, Google'ın Şeffaflık Raporu'ndaki sayıları incelediğinde kaldırılması istenen sayıların ciddi bir şekilde arttığını ve 1.007.741.143 gibi devasa bir miktara ulaştığını fark etti. Bu isteklerin de 908.237.861'i (yüzde 90.1) kabul edilmiş durumda.

Diğer kaldırılma istekleri ise, herhangi bir telif hakkı ihlali bulunmaması veya daha önceki isteklerin yinelenmesi nedeniyle reddedildi.

Google toplamda 945.000 farklı alan adı üzerinde iki milyardan fazla URL'yi kaldırmış durumda.

Hatırlanacağı gibi Google, kısa bir süre önce de, "müslümanlar", "yahudiler" veya "kadınlar" konusunda yapılan aramalarda, otomatik tamamlamanın önerdiği sonuçlar konusunda harekete geçmiş ve hemen hepsini önerilerden kaldırmıştı.

Her ne kadar hükümet düzenlemeleri ülkeden ülkeye değişse de, Google ve diğer arama motorları, telif hakkını ihlal eden içerikler hakkında sorumluluk almakla yükümlüler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar