Galaxy S8'de Kulaklık Girişi Kalkıyor

Galaxy S8'de Kulaklık Girişi Kalkıyor

Apple'ın ayak izlerini takip eden Samsung, gelmesi beklenen Galaxy S8 akıllı telefonundaki 3.5mm kulaklık girişini kaldırabilir. Samsung eski kulaklık girişini kaldırmaya hazırlanıyor. Ama bunun gerçek sebebi Apple'ı takip etmek yerine patlayan bataryalarına daha fazla yer açmak olabilir.

SamMobile Güney Koreli teknoloji devi üretici, gösterişli yeni amiral gemisi cihazını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak ses bağlantısı yani bildiğimiz 3.5mm eski kulaklık jakı olmadan. Onun yerine USB Type C portu yer alacak. Ancak ikisine birden değil. SamMobile, Samsung'un kaldırılan kulaklık girişinden boşalan alanını nasıl dolduracağının belirsizliğini korurken, şirketin pil kapasitesini artırmak için bu alanı kullanabileceğini belirtti. Hatırlarsanız Galaxy Note 7'nin patlama sebebinin pil için yeterli boşluk kullanılmamış olmasıydı.

SamMobile ayrıca Galaxy S8'in 4K ekran ile geleceğini tahmin eden yazıların aksine 2K Super AMOLED ekran ile geleceği iddia ediliyor. Yeni ekran aynı çözünürlükte kalırken, performansı ve netliği artırmak için "Kalem Düzeni" düzeni terk edilecek.

Ayrıca yeni gelecek Galaxy S8'de basınca duyarlı bir ekranın yanı sıra yenilenmiş AI Asistan ve Home Düğmesinin kaldırılmasını da görebiliriz. Samsung henüz bu özellikleri doğrulamasa da 2017'nin başlarında Barselona'daki Mobil Dünya Kongresinde yeni Galaxy S8'i tanıtması bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar