Bluetooth 5 Artık Hazır

Bluetooth 5 Artık Hazır

Bluetooth 4.2 Teknolojisinin yerini alacak olan Bluetooth 5 artık tamamen hazır durumda. Bluetooth Special Interest Group (BSIG); üreticilerin Bluetooth 5 teknolojisini cihazlarında kullanmaları için hazır olduğunu açıkladı. Yeni Bluetooth teknolojisi özellikle cihaz üreticilerinin; telefonlardan giyilebilir cihazlara, hatta akıllı ev cihazlarına kadar daha geniş alanda bu teknolojiyi değerlendirme fırsatı sunuyor.

Yeni bluetooth teknolojisinin getirdiği en önemli yenilik ise daha fazla mesafe ve daha fazla hız! İlk kez bu yılın ortalarında duyurulan Bluetooth 5 ile birlikte; kablosuz teknolojisine daha fazla mesafe, daha yüksek hızlar ve daha fazlası anlamında birçok zenginleştirme yapılıyor. Yeni teknoloji, Bluetooth 4.2 teknolojisine kıyasla 4 kat daha fazla mesafe sunarken; veri transferi tarafındaysa 2 kat daha fazla hız sağlıyor.

Daha fazla mesafe kablosuz bağlantı artık mümkün!

Bu geliştirmeler ile Bluetooth 5 cihazların evde veya işte kesintisiz bir şekilde kullanımı mümkün olacak. Tüm evler ve binalar için kapsamını genişletecek teknolojinin; Nesnelerin İnterneti (IoT) geliştiricileri ve tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelişimini sürdüreceği ve basit;güvenli, bağlanılabilirlik için küresel kablosuz standardı olmayı sürdüreceği ifade ediliyor.

Hız ve mesafenin yanı sıra yeni bluetooth teknolojisi ile birlikte yayın mesaj kapasitesinin de 8 katına çıkarıcak. Bunun yanında bu ses kalitesini arttırmanın yanında; 2018 yılına kadar ses sıkıştırma, gecikme süresi ve güç kullanımında iyileştirmeler göreceğiz.

Yeni teknolojiye sahip ürünleri ise önümüzdeki 2 ila 6 ay içerisinde geniş bir yelpazede karşımıza çıkması bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar