Ulaşım Kartları Tarih mi Oluyor?

Ulaşım Kartları Tarih mi Oluyor?

Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer "Passolig ve ulaşım kartlarını'' 2017 yılında bir uygulamayla kaldırılması gerektiğini açıkladı.

Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer "Passolig ve ulaşım kartlarını bir uygulama ile 2017 yılında akıllı telefonlara indirmek istiyoruz. Telefonlarımıza indireceğimiz uygulama ile telefonumuzu göstererek otobüse binebileceğiz, stada girebileceğiz. Artık insanların kartla ilişkisini kesmesi lazım." dedi.

Serdar Sümer, Aktif Bank'ın diğer önemli iştiraki EKent'in, devasa bir yapı olduğunu ve Passolig'e ilave olarak 8 büyükşehrin ulaşım kartı işini yaptığını hatırlattı.


EKent'in, sunduğu altyapı sayesinde yılda bir milyardan fazla işlem, toplamda 7 milyon akıllı ulaşım kartı yönetimi ve 160 milyon manyetik biletleme ile Türkiye'nin en yaygın ve en yüksek hacimli akıllı ulaşım altyapı işletimini yaptığını belirten Sümer, "Passolig ve ulaşım kartlarını bir uygulama ile 2017 yılında akıllı telefonlara indirmek istiyoruz. Telefonlarımıza indireceğimiz uygulama ile telefonumuzu göstererek otobüse binebileceğiz, stada girebileceğiz. Artık insanların kartla ilişkisini kesmesi lazım. Akıllı telefonlar kartların yerini alıyor." diye konuştu.




KAYNAK:AA

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Umarım tarih olur.Teknolojiye ayak uydurmak önemli. TEKDEZ

    YanıtlaSil
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)