Çanakkale Savaşı Battlefield 1'e taşınıyor

Çanakkale Savaşı Battlefield 1'e taşınıyor

Battlefield 1'in senaryosu Birinci Dünya Savaşı olacak. Peki Türklerin oyundaki yeri acaba ne olacak açıkcası merak ediliyor. Kısa bir video ile bizlere ilk kez Osmanlı topraklarını gösteriyor.
Heyecanla beklenen oyun sadece bizim için söylemiyorum, bu durum tüm dünya için geçerli. Birinci Dünya Savaşı hem zor, hem de büyük merak uyandıran bir oyun fikri. Bizim için özel bir merak kaynağı çünkü Birinci Dünya Savaşı'nda savaşan devletlerden biriydik.

Battlefield 1'de Çanakkale olacak mıydı? Aslında çoklu oyuncu kısmında halihazırda Türkleri gördüğümüz için, işin senaryoya yansıyan kısmını da beklemeye başladık. İşin içine Arabistanlı Lawrence da girice Battlefield 1'in ucunun bize de dokunacağı kesinleşmiş oldu.

Battlefield 1 için yayınlanan kısa bir video ile ilk kez Çanakkale sahillerinigörünüyoruz. İngiliz donanmasının Çanakkale kuşatmasına oyunda yer verilmiş. Elbette bu durum şimdiden tepki çekti. Eğer bize İngiliz tarafı gösteriliyorsa, oyuncular Türkleri mi vuracak? 

Elbette bu bir savaş ve cephenin iki kısmını da göstermelerinde sorun yok ama birçok oyuncu Türklerin savaşan taraftan ziyade, kötü taraf olarak gösterilmesinden çekiniyor. 

Oyun çıkana, biz de senaryo modunu deneyene kadar ne olacağınıkestirmek güç. DICE savaşın kahramanlıktan çok yıkıcı yanına değinen bir firma. Çanakkale cephesini İngiliz tarafının hezimeti olarak gösterme ihtimali de bulunuyor.



Tüm bu soruların cevabını 21 Ekim'de PC, PS4 ve Xbox One'a gelen Battlefield 1 çıkınca öğreneceğiz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Son gelen haberlere göre Türk düşmanları çıkmış piyasaya

    YanıtlaSil
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)